Divisionfyra

Imorgon kan det bli helt klart. Vid vinst i morgon mot Bergsjö på Trimmavallen blir det divisionfyra-spel nästa år. Sett till tabellen ska det bli en enkel match, men som Sir Alex sa, det finns inga enkla matcher. Jag har svårt att hålla med.
Vi har återigen några som ej kommer kunna delta pga olika anledningar, Gson, Alexander, Jensa, Lumpen-Jon, Snygg-Jocke mfl. Klart är iaf att Magne kommer hem och vaktar kassen.
Matchen startar redan klockan 18. Vi hoppas att publiken kommer trots oroligheterna senast.
Vi får hoppas Magne inte ramlar imorgon.
/ Balotelli

Offside

Forsa - Norrala 4-2
Det här blev en match som kommer att gå till historien. Aldrig har en spelare sprungit offside så många gånger under en match. Jag nämner inga namn.
Startelvan:
MV. Wiberg
VB. Floyd
MB. Pontus
MB. Slangen
HB. Webbmastern
VM. Emil
CM. Togge
CM. Lalle
HM. Satsen
FW. Ille
FW. Balotelli
Vi saknade alltså en handfull spelare idag. Gson pga feber, Alexander som hade glömt bort att det var match och Jensa som numer bor i Stockholm (svikare) mfl.
Vi startar den första halvleken på ett mycket dåligt sett. Felpassningar och mycket slarv i försvarsspelet.
Det var därför inte orättvist att Norrala tog ledningen i den 7:e minuten. Efter baklängesmålet dröjde det inte länge innan missnöjet över den dåliga starten gick över styr. Lalle tyckte att Balotelli skulle springa på ALLA skitbollar som kom från försvaret. En ordväxling med barnförbjudna ord utbröt. Även en Forsa-supporter fick ta skit. Jag ber om ursäkt för det.
Efter "bråket" ryckte vi upp oss rejält. Vi börjar skapa chanser och i den 25:e minuten petar Balotelli (onside) in kvitteringen efter en retur.
Vi tar över helt och strax innan paus gör Slangen mål på våran beryktade "långhörna". Slangen är ALLTID fri där. Bra slagen hörna av Satsen. 2-1 i halvtid.
I paus snackade vi om varför vi inte fick straff när en Norrala spelare räddade en boll på mållinjen med handen. Vi kom inte fram till varför domaren inte blåste.
I den 59:e minuten får Norrala istället en straff. Mycket tveksamt dömd då vi skulle haft en lika solklar straff som den i första halvlek några minuter innan. Wiberg var iaf chanslös på straffen och kvitteringen var ett faktum.
Vi är ändå det bättre laget matchen igenom och det kändes också rättvist när starke Ille gör 2 klassmål innan matchen blåstes av. Ille vann därmed våran interna tävling i matchen med 3-1 (2mål och 1 ass). Jag har svårt att glädjas över det.
Stundtals bra match av samtliga. Extra plus till Wiberg som räddade oss med några riktigt svettiga räddningar på slutet. Slangen, Satsen och Ille bör kanske också lyftas fram.
Dagens poäng:
3 poäng. Modellen, äntligen kom den nya uppvärmingsskivan. Men vart är du?
2 poäng. Linjemännen, starkt att orka lyfta flaggan så många gånger.
1 poäng. Lalle, skrek ett fyrfaldigt leve för segern så att alla förstod honom efter matchen.
Jag avslutar med en bild. När vi spelar i "fyran" nästa år ska ALLA ha en kropp som mannen här under. Välskapt.
Satsen
/ Balotelli

Norrala

På måndag är det match igen. Då kommer Norrala på besök till Åkernäsparken. Man har nästan glömt bort hur det känns att kliva ut på den gräsmattan nu. Matchen startar kl 18.00.
Norrala var ju laget som fick hål på oss första gången. Det blev en tuff match där vi vände ett 0-1 underläge till 2-1 i slutet av matchen. Norrala har sen haft blandade resultat och har parkerat i mitten av tabellen.
Allt annat än en seger ser jag som ett misslyckande. Jag har dålig koll på avstängningar och skador. Jag hörde igår att Jocke flyttat till Uppsala. Hudik var inte stort nog tydligen.
Nordanstig har fortfarande förstaplatsen. Nordanstig som nu i veckan drabbades av ett dödsfall under divisionsex-matchen mot Vismarå. Det var eldsjälen Jan-Erik Wiberg som avled i halvtisdpausen. Nordanstig kommer i sin hemmamatch mot Sandarne idag att spela med sorgband. Det får en att tänka på att fotboll inte är allt här i livet. Tankarna går givetvis till hans anhöriga och alla spelare och ledare i Nordanstig. Eldsjälar växer inte på träd.
/ Balotelli

Viksjöfors IP

Viksjöfors - Forsa 2-3
Igår var en sån där dag när allt var i mot oss. Bussen var sen. Planen var långhårig. Planen var mjuk. Planen var blöt. Domarna retade oss. Sen till råga på allt var det helt slutsålt i kiosken efter matchen. Dom 45 (betalande) åskådarna på Viksjöfors IP måste ha vräkt i sig något överjävligt.
Startelvan:
MV. Wiberg
VB. Floyd
MB. Gson
MB. Sir Alex (!)
HB. Pontus
VM. Emil
CM. Lalle
CM. Kevin
HM. Satsen
FW. Ille
FW. Balotelli
Jag tänkte inte skriva så mycket om matchen idag. Vi gjorde en riktig skitmatch men det viktiga just nu är att vi vinner matcherna. En bild säger mer än 1000 ord sägs det.
I slutminuterna blev det lite dramatik. Hela vårat lag var i psykisk obalans efter ha blivit provocerade av domartrion. I matchminut 90 dömer den tuggumituggande linjemannen straff efter ett inlägg i vårat straffområde. Tydligen blev det straff för upprepade förseelser. Det trodde jag var en innebandy-regel. Märkligt. Som vanligt gjorde vi felet att lägga allt vårt fokus på domarna när det går tungt. Vi får skärpa oss. Jag ger ingen förutom mig själv och dom som kom in i andra halvlek ett godkänt betyg. Divisionfyra är nära nu!
Dagens poäng:
3 poäng. Jompen, för sitt foto han knäppte (se nedan) och för att han alltid har snus tillgängligt.
2 poäng. Ronaldo, piggt inhopp. Sugmärket på halsen börjar försvinna. Fixar man ett nytt då?
1 poäng. London-gänget. Visar att man visst kan åka bort och kröka i 4 veckor utan att tappa formen.
Dagens bild
Vi ses på torsdag.
/ Balotelli

Tappad serieledning

Vi tackar Krille för ett mycket bra och lärorikt inlägg senast. Nu tar Balotelli över igen.
Ikväll tappade vi serieledningen till Nordanstig efter deras 6-2 seger mot Norrala.
Det känns jävligt tråkigt att vi nu återigen är 2 poäng efter. Hade det inte varit för Trönös uttåg ur serien hade vi legat på samma poäng.
Match imorgon kl 18.30 på Viksjöfors IP (fyndigt namn).
Vi tränade idag ännu en gång på B-plan. Jag tycker det är lika bedrövligt varje gång. Sir Alex brorsa, den gamle bolltrollaren Janne höll i dagens träning (bästa träningen på länge). Så här på hösten har även tränarna börjat prioritera andra "viktiga" saker. Jompen kom ner och drog laget tills imorgon. Det ser ut som Wiberg återigen får ställa sig mellan stolparna då det verkar gå någon slags epedemi bland alla målvakter. Matcha kom ner och ställde sig i målet på träningen idag. Det tackar vi för. Vi får också klara oss utan avstängde Togge och Jensa som inte är fullt frisk.
Vi går som vanligt för 3 poäng i kampen om seriesegern. Vi är i mina ögon klara för "hälsingeallsvenskan".
En bild på nyförvärven Mitch och Floyd under sin resa till Kroatien (The yacht week 2011)
Matchreferat kommer på onsdag.
/ Balotelli

Tabell-kaos!

Förhoppningarna idag var ju att man skulle få skriva ett glatt o roligt inlägg efter en storvinst hemma mot trönö 2. Men så blev tyvärr inte fallet!
Trönö 2 lämnade alltså idag WO för andra(lr tredje?) gången och är därmed utesluten i seriespelet.
alla poäng som är tagna samt alla gjorda och insläppta mål raderas därmed från serietabellen!
detta gör då att tabelltoppen ser ut på följande vis:
LAG                    S   V   O   F   GM - IM   D    P
Forsa IF             14  11   1   2   40 - 14   26   34
Nordanstig FF     13  10   3   0   47 - 12   35   33
Iggesund IK       14   7    3   4   38 - 17   21   24
Kilafors IF          14   7    1   6   39 - 30    9    22
Edsbyn IF FF 2    14   7    1   6   22 - 27 -5   22
Detta gör att vi kan skryta på krogen imorn att vi är serieledare! (Ja Snygg-Jocke, de flesta behöver faktiskt något att skryta om för att få tjejer)
Det är lika bra att skryta medan vi kan, på söndag hemmamöter nämligen Nordanstig ett Norrala som har blandat och gett säsongen igenom. Jag skulle bli väldigt förvånad om dom tappar poäng där!
Vad i helvete håller ni på med Trönö IK??? Detta får bara inte hända i Div 5.
Hade det varit korpen eller på sin höjd Div 7 hade jag inte sagt något om det! Någonstans borde man veta hur många spelare man har att tillgå innan man anmäler sig till seriespel. Nu tror jag dock inte det är där skon klämmer i det här fallet. Trönö IK ligger nämligen sist i Div 3 södra Norrland och ska ha uttalat sig om att de ska göra allt för att hålla sig kvar i "trean".
Är detta anledningen till det här debacklet (stavning?) är det riktigt bedrövligt!!!
Nåväl, vi får iaf sitta högst upp på tronen i två dygn! (förhoppningsvis längre)
Lumpen-Jons hälsning till Trönö IK
Lumpen-Jons hälsning till Trönö IK
Det har varit en stor ära att få gäst-blogga på hudiksvalls mest omtalade blogg!
Tråkigt bara att omständigheterna blev som dom blev, jag hoppas i varje fall att ni förstått hur allting ligger till nu.
kul oxå att se hur det militära kan förändra det annars attitydslösa kassabiträdet från Lidl!
/Krille Jonsson

Ny gästbloggare!

Ikväll klockan 18.30 är det match i divisionfem på Åkernäsparken. Det är formstarka Trönö 2 som kommer på besök. Trönö spelade 1-1 med serieledande Nordanstig nu i veckan trots att dom inte ställde upp med en enda avbytare.
Det är några frågetecken i våran trupp inför matchen. Klart är iaf att Balotelli inte spelar. Efter att ha blivit utbytt i förra matchen har han börjat prioritera familj och arbete före fotbollen. Det är också oklart hur det blir med Modellens skiva. Man börjar undra om det ens finns nån skiva.
Det kommer att vara en ny gästbloggare som skriver om matchen ikväll. Det är en man ni mycket väl känner till. En man jag hängt ihop med i ca 18 år(!). Han gjorde ett patetiskt inhopp och blev utskrattad av publiken senast, vi får hoppas det går bättre idag.
Balotelli presenterar:
Krille!
Dagens gästbloggare!
Lycka till ikväll!
/ Balotelli

London

Är det någon som vet om London-gänget härjat färdigt snart?
Dom ansvariga för upploppen i London
/ Balotelli

Balotelli utbytt!

Edsbyn 2 - Forsa 0-2
Jag sitter i skrivande stund i bussen på väg hem från den sköna segern. Fantastiskt med en seger, men jag är ändå lite bitter. Återkommer till det.
Busschauffören kör som om han stulit bussen.
Startelvan:
MV. Marathonmannen
HB. Snygg-Jocke
MB. Slangen
MB. Skavsåret
VB. Floyd
HM. Satsen
CM. Psycho
CM. Lalle
VM. Show
FW. Ille
FW. Balotelli
Vi fick alltså klara oss utan Jensa och Gson som var avstängda. Dolph är på arbete och Magne är sedan tidigare ej tillgänglig för spel. Wiberg fick förtroendet mellan stolparna och klarade det galant, trots några märkliga ingripanden.
Vi startar bra i den första halvleken. Vi skapar några lägen och får dessutom en straff. Tyvärr blir den korrekt korrigerad till en frispark. Det var Balotelli som lurat upp sin försvarare på läktaren och sedan blivit totalkapad bakifrån en meter utanför straffområdet. - Det måste vara kort!, sa jag. - För vad då?, sa Peter Högdahl.
0-0 blir det ändå i halvtid.
I den andra halvleken tar Edsbyn över. Vi pressas tillbaka och Edsbyn har några riktigt vassa målchanser. Slangen gjorde bland annat en helt otrolig räddning.
I den 75:e minuten blir Balotelli utbytt (det är därför jag är bitter). För dåligt Sir Alex.
Tyvärr var det ett genidrag. Minuten efter nickar Slangen in Satsens fint slagna hörna. Edsbyn har efter det några halvchanser men Wiberg höll nollan. I slutskedet av matchen krönte Krille sitt bedrövliga inhopp med att rulla in 0-2. Han rörde bollen 3 gånger. Alla var snedsparkar (inklusive målet).
En mycket bra kämpainsats av samtliga förutom Balotelli. Han var tydligen dålig idag (enligt Sir Alex).
Snygg-Jocke var bra tycker jag.
Det här var en viktig seger i kampen om divisionfyraplatserna. Vi har nu 12 poäng ner till 3:an.
Dagens poäng:
3 poäng. Mitch, förser mig med snus nu under bussresan. Vi har tydligen inte tid att stanna på en mack. Lalle ska jobba imorgon.
2 poäng. Konstgräs, lätt det bästa underlaget.
1 poäng. Togge, höll sig lugn trots alla glåpord han fick höra. Stort!
Här sitter man inte länge...
/ Balotelli

"Byn"

Match idag borta mot Edsbyn 2.
Förra året föll vi tungt i denna tuffa bortamatch. Seger idag och vi kan i princip kalla oss divisionfyra-spelare på stan.
Hej då divisionfem?
Matchen startar 19.30 på Ön. Kommer ett matchreferat imorgon.
/ Balotelli

Oavgjort i seriefinalen

Forsa - Nordanstig 1-1
I en seriefinal brukar det vara hårda närkamper och tufft spel. Då kan inte en pajas få dömma i mina ögon. För dåligt!
Ett gult kort på en Nordanstig-spelare efter 5 minuter förstörde hela matchen. Några minuter senare kommer en kompensations-varning på Jensa. För dåligt Daniel Sjöbom!
Annars var det en jämn första halvlek med chanser åt båda håll. Nordanstig har ett skott i stolpen och vi har ett handfull skott och nickar i målramen.
Halvleken slutar ändå 0-0.
Startelvan:
MV. Dolph
VB. Floyd
MB. Slangen
MB. Gson
HB. Pontus
VM. Ronaldo
CM. Togge
CM. Jensa
HM. Lalle
FW. Satsen
FW. Balotelli
I den andra halvleken tar Nordanstig över. Vi pressas tillbaka och slarvade när vi väl fick tag i bollen.
Nordanstig gör 0-1 ganska rättvist mitt i den andra halvleken efter en sekvens där vi inte får bort bollen från vårat straffområde.
Sen händer något som jag aldrig kommer förstå. Jensa glider in i en närkamp (inga dobbar), Nordanstigsspelaren hoppar undan och fortsätter att spela. Då blåser Daniel av och ger Jensa sitt andra gula. För dåligt Daniel Sjöbom.
Utvisningen gav oss ändå lite energi och vi tar över och pressar ner Nordanstig i planen. I den 80:e minuten kommer Satsen runt på kanten och serverar Lalle ett utmärkt inlägg som han bara har att trycka in. 1-1 mycket rättvist. Vi trycker sedan på men kommer inte till någon riktig farlighet.
Matchen slutar 1-1. Det kändes direkt efteråt som en besvikelse men vi får ändå se det som att vi fortfarande har häng på förstaplatsen.
Tråkigt att domaren återigen får fokus, men idag har jag inget val än att säga att det var bedrövligt att se.
I slutet av matchen fick Sir Alex lov att sätta sig ner på bänken då Håkan Lindqvist (linjeman) fick för lite uppmärksamhet och ville hävda sig. Att Nordanstigs-bänken gapat hela matchen fram till 0-1 brydde han sig inte om tydligen. Jag tycker jag känner igen det. Linjemannen vid motståndarbänken verkar alltid vara "polare" med bortalagets tränare. För dåligt Håkan.
Efter önskemål ska vi rösta här hurvida Sir Alex ska ha böter eller ej för sitt raseriutbott mot domarna. Skriv gärna en motivering här i kommentarer. Jag röstar för att han inte ska ha någon böter. Jag tycker det var skönt att se att det ryts i från bänken för en gångs skull. Bra Sir Alex!
Dagens poäng:
3 poäng. Sir Alex, visade vinnarskallen för första gången i år.
2 poäng. Kocken, trots att han tänkte ge mig ett par dyngsura strumpor. Bjuder annars på helt fantastisk service.
1 Poäng. Bodin, ställer upp trots att han inte känner sig i form.
Gör nu din röst hörd angående Sir Alex böter. Släng gärna in lite glåpord angående domarna. Gå över gränsen.
/ Balotelli

Victor spelar!

Victor har lyckats slita sig från sitt jobb och kommer att stå mellan stolparna i seriefinalen ikväll!
Matchstart kl 19.
Lika som bär
/ Balotelli

Seriefinal

Imorgon kl 19 är det seriefinal i divisionfem på Åkernäsparken.
Gräsmattan lär vara på gränsen till för bra då vi nu inte längre tränar på A-plan utan istället tränar på B-plans höga gräs. Modellen har fixat en ny uppvärmningsskiva. Spännande.
Vi har några som inte kan delta i morgondagens match. Magne har åkt tillbaka till Norge, Victor kommer ej loss från sitt jobb och Lumpen-Jon som ryckt in i lumpen.
Nordanstig kommer tvingas ställa upp utan skyttekungen Marcio Penna. I senaste matchen mot Söderhamn (2-2) drog han på sig 2 gula kort och missar därför seriefinalen. Vi får inte slappna av för det, Örjan Dahlqvist har börjat hitta målformen och har gått upp på 3:e plats i skytteligan (12 mål).
Träning ikväll. B-plan?
Elias
/Balotelli

Jensa och Slangen

Kilafors - Forsa 2-5
Efter sensaste debaklet mot Söderhamn åkte vi med stor revanschlust till Kilafors.
I bussen var allt frid och fröjd ända fram tills Satsens vattenflaska visade sig vara trasig. -"Hur fan kan man få en flaska som läcker!".
Där trodde jag och alla andra att Satsens insats på matchen skulle bli en katastrof (men icke).
Framme i Kilafors och Knöttas blev det ännu mer oroligt. Det åskade nämnligen några mil bort. Sir Alex och Wiberg strök för en stund Gson från startelvan då han för några veckor sedan vägrat komma ut från omklädningsrummet under en träningen då det åskade.
Som tur var drog ovädret förbi och Gson kunde delta.
Startelvan:
MV. Magne
HB. Pontus
MB. Slangen
MB. Gson
VB. Floyd
HM. Lidl-Jon
CM. Jensa
CM. Togge
VM. Henka
FW. Satsen
FW. Balotelli
Vi gör en riktigt bra första halvlek, vi ligger rätt i positionerna och bjuder på några riktigt bra anfallskombinationer.
Tyvärr hade Balotelli inte siktet inställt och brände 3 klara målchanser.
Istället fick vi utdelning på en hörna. Satsen slog en lång (första i år) hörna, och där kom Slangen flygandes och knoppar in 0-1 med skallen. Kul för Slangen. Jättekul.
Samma Slangen nickar in 0-2 några minuter senare efter en fint slagen frispark av Gson. Kul för Slangen.
Strax innan halvtid blixtrar matchens gigant Jensa till. Han krigar sig fram och trycker distinkt in 0-3, helt otagbart för målvakten.
Noterbart i den första halvleken var att Jensa inte förlorade en enda närkamp.
I halvtid talade vi om nästa match mot Nordanstig. Några tänkte duscha och byta om innan jag sa att det faktiskt var en halvlek kvar.
Trots den märkliga pausvilan fick vi bästa tänkbara start på den andra halvleken. Balotelli hittar Satsen vid första stolpen som bara har att rulla in 0-4. Vilda protester blev det från Kilafors mittbackar. Dom tyckte att Satsen knuffat sin försvarare i ryggen i momentet innan målet. Både jag och linjemannen drog till med ett hånskratt. Det var ej uppskattat.
Med halvtimmen kvar visar superduon Balotelli och Satsen återigen upp sin fina sammarbetsförmåga. Balotelli suger in en boll på bröstet och spelar på volley en boll i djupled till Satsen som blir fri. Satsen trycker in 0-5 förbi en frustrerad Kilafors-målvakt.
Efter 0-5 målet slappnar vi av och bjuder Kilafors in i matchen. Efter lite slarv i dom bakre regionerna får Kilafors göra både 1-5 och 2-5. 2-5 målet var riktigt snyggt ska sägas.
Vi reder iaf ut stormen och vinner mycket rättvist.
Samtliga gör en bra match, extra plus till Slangen, Jensa och Floyd som följde upp sitt fina inhopp senast med en stabil match idag. Det är kul när dom nya kommer in och lyckas. Roligt också att se att våran egna C. Ronaldo (Emil J) är tillbaka!
I förra matchen var det mycket fokus på domaren. Nu var det istället motståndarbänken som fick fokus under matchen. Gson stod i en ordväxling med Kilafors materialare i ca 5 minuter. Vad som sas får ni ta med dom inblandade.
Eftersom jag var kritisk mot domaren senast så tänker jag nu beröma gårdagens domartrio. Bra match!
Dagens poäng:
3 poäng. Slangen, visade varför han är lagkapten. 2 mål och säkert mittlås.
2 poäng. Jensa, han är den spelare alla hatar att möta. Jag älskar att han spelar med oss.
1 poäng. Knöttas, nästan lika fin gräsmatta som våran. Mycket bra extra stor korv med bröd (Sir Alex åt 4st)
Nu åker jag på en romantisk weekend med min flickvän och missar därför fredagens träning. Vi ses istället på bingon på söndag.
/ Balotelli
Pontus körde med solbrillor i bussen.

Uppryckning

Match idag mot Kilafors.
En rejäl uppryckning från förra matchen krävs om vi ska haka på Nordanstig.
Matchstart kl 19 på Knöttas.
Bilden ovan är inte på Josefin Öqvists skavssår. Det är faktiskt Pontus fasansfulla fötter.
En matchrapport kommer på torsdag.
/Balotelli

Fiaskot på Åkernäsparken

Forsa - Söderhamns FFT 1-3
Erkänner att det inte ens är i närheten lika roligt att skriva här efter en förlust. Det blir därför ett kort inlägg idag.
Startelvan:
MV. Victor
VB. Bodin
MB. Gson
MB. Slangen
HB. Pontus
VM. Henka
CM. Lalle
CM. Jensa
HM. Togge
FW. Satsen
FW. Balotelli
Söderhamn spelade en fin fotboll och vi sprang runt som yra höns i första halvlek. Lalle och Jensa fick slita kopiöst för att hålla reda på deras tre innermittfältare.
Söderhamn skapar trots sitt stora bollinehav bara 2 chanser i den första halvleken. Tyvärr tillkommer dom chanserna på individuella misstag och 0-2 blir halvtidsresultatet.
Vi rycker upp oss lite i den andra halvleken. Det är ändå Söderhamn som får utdelning då fixstjärnan Ivan gör sitt 3:e mål för dagen.
Satsen gör 3-1 med 20 minuter kvar men vi kom inte närmare än så.
En mycket svag insats av dom flesta. Vet inte om det finns något mer att säga.
Dagens poäng
3 poäng. Rickard Kjellin, den i särklass sämsta domare jag någonsin haft. Det enda positiva var att han var lika dålig mot bägge lagen.
2 poäng. Linjemannen på ena sidan, kunde inte springa.
1 poäng. Hälsinglands fotbollsförbund, för gott jobb med domarrekryteringar.
Den här bilden symboliserar matchen.

RSS 2.0