Dagens bild


Segertåget ....

Fint folk kommer sent sägs det, det gäller även det här blogginlägget. Mycket har hänt sen sist ,Kewin har fått sin första fisk och sin första bristning. Två stora steg in i vuxenvärlden enligt mej!

Vi hade väl egentligen alla odds emot oss när vi lämnad Hudiksvall på fredagen. noll insläppta mål på 4 matcher,fredags match ,till råga på allt luktade det kiss i bussen , redan där hade många av oss tappat fokus kan ja säja.

 Matchen startade sedvanligt klockan 19, även vi gjorde det. Förra säsongen hade vi en tendens att komma igång 19:15 men idag var det full fart från start! Skapade väldigt många chanser i första halvlek utan resultat , Togge och kewin största målsumparna " jag träffade iaf stolpen" sa togge i ett lamt försök att ursäkta sin grova miss. Kan med facit i hand säja att hade vi fortsätt med våran höga press halvleken ut hade det gett resultat. "vi gjorde en Elias" vilket innebär att man blir feg när man har chansen.

+ i första halvlek
Jens otroliga slit, vilket uppskattas extra av oss artister som inte gärna jagar efter bollen .

Togge visar återigen fin form ,ständigt spelbar i mitten

Hade några kombinationer som gärna fått kryddats med ett mål eller

2 Andra halvlek bjöd inte på något skönspel från nått av lagen . Efter bristfälligt försvarspel av firma goude/slangen kom så äntligen målet som hela fotbollsverige pratat om (nåja) Kan personligen känna att det var skönt att vi släppte in ett mål, det förklarar inte det minsta mitt patetiska försök till rensning, men känns ändå skönt att vi gjort det nu!

Kul att se vinnarskallen på Magne när han monterade ner den vänstra stolpen efter målet. Att vi sen vänder underläget med 10 minuter kvar visar prov på att vi är starka iår. Vissa tror att vändningen skedde pga av att undertecknad klev upp som släppande forward, men det låter vi vara osagt! Törs även sticka ut hakan och säja att vi vart brutalt rånade på en straff i början på andra.

+ i andra

Nickegör det mesta rätt på planen och hemma (enligt sanna) 

Kylan trots att vi ligger under.

Målen naturligtvis En annan sak som slagit mej flera ggr iår är bredden i årets trupp,det tror jag kommer bli vårat ess iår. I dagens match kommer både alexander och ante in och bidrar till vändningen. ingen kan känna sej säker på en plats från start förutom slangen då...

Nu gör vi kaos med Trönö på torsdag


Väl mött/Gson

Semestertankar

Goude verkar ha fått någon typ av skrivkramp så jag tar ett avbrott i semestern och skriver några rader. Rykten har nått ända hit att vi gjort ett fantastiskt vändning borta mot Norrala. Goude får skriva mer om matchen sen. Såg också att Slangen gått upp som ledare i den interna skytteligan. Det hade inte ens den store filosofen Phytagoria kunnat räkna ut trots sin kolossala matematiska förmåga, han står faktiskt som staty här på ön. När jag tänker efter är han lite lik Slangen, eller?
Jag tog en titt på tabellen precis och det var en härlig läsning trots ett insläppt mål igår. På onsdag är jag åter på svensk mark och hoppas på en bänkplats när vi tar emot Viksjöfors på torsdag. Kommer bli tufft att ta tillbaka forwardsplatsen då Elias verkligen tagit chansen och levererat. Satsen verkar dock iskall, kan det ha att göra med den kvinnliga linjedomaren mot Bergsjö?
Nu ska jag ut på min dagliga löptur runt ön, det gäller att hålla igång trots att man har semester.
Trevlig helg!
// Balotelli

Segertåget fortsätter

Forsa IF - Bergsjö 7-0
Målskyttar: Slangen 3 Elias 2 Jens 1 Gson 1

En klar uppryckning jämfört med matchen mot Hög, tror att vi vart lite förvirrade mot dom när hela startelvan hette Jonsson i efternamn, därav det krampaktiga spelet.
nog om detta!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dagens match innehöll många nämnvärda saker

Några ovana målskyttar (slangen, jens)

En könskvoterad domartrio( 2 män+ en kvinna)

Slangen fick inte pris för matchens lirare, man kan ju tycka att 3 mål från en mittback skulle ge resultat.
Antar att det inte var Martins mamma och pappa som delade ut priset ikväll som det brukar vara...

Såg att Jens pappa var där, troligen så hade han jury ansvaret ikväll... 

Dök även upp en ny skiva på uppvärmningen idag, kul!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Svårt att ge speciella betyg ikväll då hela laget spelade sådär bra som vi kan göra ibland
Med handen på hjärtat tror jag inte att Love Olsson hade protesterat om det stått 5-6-7 - 0 i paus då vi hade en massiv press!
Kan ändå inte bortse från att vi har för hög felprocent i vårat passningspel när vi ska framåt , det är nånting vi måste bli bättre på. Hur som ser det onekligen bra ut för framtiden ,alla spelare är med och bidrar .
Ska till och med bli kul att städa på Aven imorgon, undra hur det hade känts efter en förlust?

Dyker Kewin upp på städningen imorgon ska jag springa blodomloppet nästa år

Dagens bild:

Så här glad var hattrick hjälten Martin idag!






Ses imorrn/Gson

Med den äran

Tackar och tar emot det stora förtroendet jag fått som gästbloggare denna vecka!
Ska försöka att inte göra er besvikna.

5an har ju dragit igång på allvar med ett stundande NHL schema för våran del . Trots "taxi incidenten" i helgen så är stämmningen i truppen bättre än på länge , kan ha att göra med 3 raka vinster och en nolla som fortfarande är intakt . Samkvämet i helgen är på sikt  viktigare än många tror i ett lag , Nämner några tänkvärda saker

 -Tänk om slangen pratade som han gjorde i helgen på match?

- Om man vetat att Lars Olsson skulle få magsår av "taxi skämtet" hade vi väl aldrig gjort det.

-Hur många fick ett " ärligt" omdöme av Tole angående sitt fotbollskunnande ?

-Har länge funderat vad Uffe P jobbar med?i helgen fick jag svaret. Han är tydligen legitimerad psykolog
då han ville prata om undertecknads psykiska status under fotbollsmatcher. Mellan rom o colan hörde jag ord som svaghet, instabil,ligger dej i fatet mm..

Bergsjö If väntar imorgon 

truppen är så när på intakt masse åker på resa(igen) han snittar väl ca 150 dagar på utländsk mark per år.
Frågetecken naturligtvis för Lars Olsson som tog otroligt illa vid sej av det så kallade skämtet i helgen , hoppas du snart är med oss igen .
Går så klart för 3 poäng imorgon . kommer en utförlig matchrapport imorgon kväll



Dagens Bild:

Är det bara jag som tänker på gudfadern när jag ser den här?
Jensa har förmodligen frågat om kickis hand eller nått? vad tror ni?
Är det bara jag som tänker på gudfadern när jag ser den här bilden?

//Gson

Semester

Jag kommer att ta en välförtjänt semester fram tills nästa onsdag. En av mina bästa och min nog absolut roligaste vän kommer styra skutan här på bloggen.

Gson, veckans gästbloggare.

Vi hörs om en vecka, lycka till imorgon!
//Balotelli

Gurkan

Idag är det den årliga lagfesten i Gurkan. Jag tror det ligger i Hög någonstans. Jag minns det mycket väl från förra året och det var nog något av årets fest. Jag har några filmer på min mobiltelefon som jag gärna skulle vilja lägga ut här, men jag är för feg för det.
Lite fiske, alkohol, grillning, 5kamp och mycket skratt är väl allt man kan begära av en fest. Tyvärr för allas del så missar jag detta i år på grund av mitt arbete. Skulle ge mycket för att få vara med där idag.
Jag besökte idag Åkernäsparken för att beskåda dagens div.6 match mellan Forsa 2 och Ljusdal 2. Jag kom några minuter sent och Arne meddelade i entrèn att Ljusdal gjort 0-1 redan efter någon minut. Ingen vidare första halvlek men vädret var desto bättre.
Ljusdal gör också 0-2 innan Elias brunkar sig fram och gör 1-2 med halvlekens sista spark.
Åkernäsparken visar sig för dagen på sin bästa sida, vilken fanstastisk anläggning vi har i klubben. Katrin gick och köpte kaffe och glass åt mig i pausen medans jag lät solen bränna mitt redan guldbruna ansikte.
Blev riktigt imponerad av killarna i andra halvlek, mycket vilja och stundtals mycket bra spel. ALLA gör en bra andra halvlek. Goude (den äldre) klev ner som mittback efter att ha spelat centralt på mitten i första. Det gjorde stor skillnad och Ljusdal skapade inte mycket. Framåt var Kevin tillsammans med Elias lysande och det var också dom två som senare avgjorde matchen. Elias stångar sig återigen förbi hela försvaret och rullar behärskat in kvitteringen. En stund senare tar samme Elias sig förbi på högerkanten, slår ett långt inlägg som når Petter (kan ha varit någon annan). Han slår ett perfekt inlägg till Kevin som slänger sig fram och språngnickar in segermålet i den 87:e minuten. En gubbe på läktaren jämförde det med Henke Larssons 2-0 mål mot Bulgarien i EM 2004. Jag kan bara hålla med.
Kul också att min gode vän Krille gjorde årsdebut, han blixtrade till med några sköna tvåfotare och en nedtagning av högsta Superettanklass. Jag är glad att du är tillbaka.
Som sagt en bra match av hela laget, med extra plus till redan nämnda.
Hoppas ni får en trevlig afton i Gurkan, kom gärna förbi mig på Cafe`August och säg hej.
// Balotelli

Segertåget!

Högs SK - Forsa IF 0-2
Jag försökte få fram en publiksiffra utan resultat, vill gärna veta hur många som betalat dom 30 kronorna som entrèn kostade för att se det som bara kan beskrivas som en rejält dålig division 5 match.
Vi som åker till matcherna från stan samlades som vanligt vid kyrkan. Jag hann precis i tid då min "flickvän" låst dörren till lägenheten. Där hade jag mina skor (som senare skulle visa sig vara glödheta för dagen).
Nog om det.
Fick äran att åka med Emils nya "kärra" till matchen, saknar hans lilla blåa bil han hade förr. Det var en bra stämning i bilen trots att Goude irriterade mig med att prassla med sin stora påse med nötter. Jag sa inget utan försökte hålla god min. Emil höll med mig om att dom borde göra om vägen in till Kungsvallen. Gropigt och knöligt tyckte han.
Väl framme på arenan stod det klart att Matcha (materialförvaltare) inte skulle vara närvarande. Kocken skötte det hela själv och gjorde det som vanligt med bravur. Han gjorde sig också rolig på min bekostnad när han kastade åt mig en uppvärmningströja och skrek -XL blir väl bra åt dig de va? Alla garvade och jag satt där alldeles röd i ansiktet. Som vanligt satt Slangen och Satsen bredvid varandra och skrattade åt att deras fisar luktade illa, själv var jag tvungen att gå ut därifrån för att inte få bihålsinflammation igen.
Startelvan.
MV. Magne (straffskytt!?)
VB. Brink
MB. Slangen
MB. Pontus
HB. Jon
VM. Henka
CM. Lalle
CM. Togge
HM. Emil
FW. Satsen
FW. Balotelli
Några ändringar i backlinjen då Goude fick syna det röda kortet förra matchen. Fint gjort av Goude att trots detta följa med och stötta oss idag. Jensa fanns också med på bänken, färskt hemkommen från Spanien. Lalle frågade om han stekt mycket när han var borta, men det hade han inte.
Till matchen.
Som ni läste i början var detta en bedrövlig tillställning från början till slut. Felpassningar, dåliga mottagningar och felbeslut beskriver våran första halvlek bra. Hög ställde upp med ett mycket ungt lag, den äldsta utespelaren var född 1988. Jag tyckte dom hade några killar med mycket boll i sig och är förmodligen ett av få lag i den här serien som försöker spela någon slags fotboll. Vi lyckas trots dåligt spel ta ledningen i den 21:a minuten. Emil hade lekstuga på högerkanten, drev in och drog på ett kanonskott med vänstern. Bollen tog högt upp på stolpen och gick ut till Lalle som drog till. Dock sköt han återigen mitt på målvakten, men han lämnade retur och Balotelli kunde enkelt nicka in ledningsmålet.
Något mer av värde hände inte i den första halvleken. Vindarna gjorde säkert sitt men vi får inte spela så här dåligt någon mer match.
Vet inte vad jag ska säga om den andra halvleken. Hög dominerar totalt och har läge att göra både 2 och 3 mål. Magne gjorde några bra ingripanden och Slangen räddade en boll på mållinjen. Vi fortsätter ha ett fruktansvärt dåligt passningsspel och vi saknar helt inställning till matchen.
Högs Filip Styrman (jag spelade med hans far en gång i tiden) stod för matchens delikatess. Felvänd mot mål klacktunnlar han Pontus, blir helt fri men bränner skottet en bra bit utanför. Pontus skyllde som vanligt på sitt skavsår, men snyggt var det.
I den 60:e matchminuten utökar vi till 2-0. Spanien-Jensa, utvilad och fräsch, spelar fram Balotelli som smiter emellan två backar och lägger retfullt in bollen. Balotelli blir sedan utvisad i den 79:e minuten, med all rätt ska sägas. Jag levde iallafall upp till namnet idag.
Trots dåligt spel och att Hög kanske förtjänade att åtminstonde få göra 1 mål så är det återigen en styrka att
vinna, och hålla nollan. Så länge vi vinner ska vi inte klaga men vi får ta och rycka upp oss till nästa match. Det känns ändå bra att få åka med detta segertåg!
Dagens poäng går till dessa:
3 Poäng. Kocken, (trots den elaka kommentaren innan matchen) Gör alltid ett bra jobb.
2 Poäng. Goude, ställer upp och är engagerad trots avstängning.
1 Poäng. Magne, 270 minuter utan ett insläppt mål.
Nästa vecka kommer det bli ett gästspel i bloggen då Goude kommer ta över.
// Balotelli

Tankar inför matchen mot Högs SK.

På torsdag är det ny match igen. Denna gång ska vi besöka Högs Sk och Kungsvallen. En mycket fin anläggning om jag inte missminner mig.

Vi tränade bredvid Hög på våra träningar på onsdagar då vi tränade 20.30, (vilket är den mest horribla tid för en fotbollsintresserad att träna på en onsdag) och jag sticker ut hakan och säger att jag inte vart imponerad.
Tror vi har spelat en träningsmatch mot dom också men då jag inte var närvarande så skiter vi i det.
Vi tränade idag och jag skulle åka med Swingen. Vi avtalade tid 18.10 men 18.12 hade han inte dykt upp. Jag skickade då ett sms -kl är nu 18.12. Jag fick svaret - och?.
18.20 dök han upp.
Otrevlig start att komma sent till en träning. Det blev en lugn träning då Hebbe tyckte att vi skulle vara "rädd" om planen.
Slangen var inte med på träningen utan deltog istället i föreningens styrelsemöte. Han har dessutom lite ont i sin axel efter allt slit på Aven. Elias var på ett av sina 37 jobb, varför startar han inte eget? Han verkar ju kunna jobba hur mycket som helst, men det är väl som Goude säger, han är för feg.
Träningen innehöll en kortare uppvärmning, sen bara avslut. Goude, Satsen och Henka såg riktigt heta ut. Krille har gjort comeback och han tryckte in några bollar faktiskt.
Efter träningen drog Hebbe laget tills på torsdag, han hade skrivit upp namnen i sitt nya kollegieblock som han stolt visade upp för oss. Det vart dock ett tråkigt avslut när han sa att vi skulle städa på Aven på måndag. Vi ska alltså åka till Slangens jobb och städa? Jag vet inte hur dom andra tog det men för mig var det ett skämt.
Kom till Kungsvallen på Torsdag kl 19 och se oss ta ett steg närmare Div.4.
// Balotelli

Mot serieseger


Forsa - Iggesund

Hemmapremiär och derby mot "Iggarna".

Med en seger i bagaget från premiären mot Sandarne var det nu match mot tippade topplaget Iggesund.
Det var många som var osäkra till spel idag, Kevin, Pontus (skavsår!?), och givetvis Slangen (inventering).
Jensa är på kärlekssemester och Danne W är inte fullt återställd efter sin knäskada. Pontus kom otroligt nog till spel och likaså Slangen som lyckats "slita sig loss", som han själv uttryckte det.
Vi ställde upp så här:
MV.Magne
HB.Pontus (helt otroligt)
MB.Slangen
MB.Goude
VB.Jon
HM.Emil
CM.Lalle
CM.Togge
VM.Henka
FW.Sats
FW.Balotelli
Vi startar första halvlek lite svagt och vi har svårt att få till några riktiga anfall. Regnet under dagen gjorde planen svårspelad och vi hade oerhörda problem med både passningar och mottagningar. Wiberg och Hebbe var tydliga med att vi skulle undvika att ge dom några fasta situationer och framför allt hörnor. Efter 10 min hade Iggesund haft 4 hörnor. Jag tror Slangen var inblandad i alla. Vi lyckades markera bort "Iggarnas" jätte, Fredrik Näsman (Slangens arbetskamrat).
Backlinjen gör en bra första halvlek men det är i offensiven vi inte riktigt får till det. Vi har egentligen bara ett bra anfall i den första halvleken. Emil vänder bort en kille på högerkanten, hittar en lucka mellan backlinjen och smeker fram en passning till Satsen. Satsen är hur kylig som helst och rullar enkelt in 1-0.
Iggesund skapar ingenting och vi går till halvtid med en 1-0 ledning.
I andra halvlek tar Iggesund över en aning, utan att egentligen skapa några farligheter. Vi sticker upp med några konntringar men har fortfarande problem med passningsspelet. Mitt i den andra halvleken spelar Balotelli fram Satsen som blir helt naken med målvakten men en lite halvtaskig mottagning förstör möjligheten att stänga matchen. Avgörandet kommer istället i den 88:e matchminuten. Satsen rinner igenom Iggesundsförsvaret, väntar ner målvakten och rullar återigen enkelt in bollen. Två minuter senare drar Goude på sig sitt andra gula och blir utvisad. Galenskap i mina ögon men det är domaren som dömer. Det va det sista som hände och vi vinner hemmapremiären med 2-0. Alltid bra att vinna trots att man inte spelar på topp.

Annars var allt som vanligt på Åkernäsparken. Wengan var speaker och Slangen vart matchens lirare.
Jag kommer ge ut poäng till 3 stycken som gjort något spektakulärt varje match. Det kommer att sammanställas och en vinnare kommer att utses. Idag blir det dessa:
3 poäng Pontus Forss, spelar 90 minuter med skavsår. Stor eloge.
2 poäng Slangen,matchens lirare för 376:e gången. Svårslaget.
1 poäng Satsen,2 mål och ett mycket bra jobb!. Han vinner skytteligan i år.
/Balotelli

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0